Koning en Koningin bij Remembrance Sunday

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn zondag 8 november aanwezig bij Remembrance Sunday in Londen, Verenigd Koninkrijk. Op deze dag herdenken het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de gevallenen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien. Bij de Cenotaaf in Whitehall legt de Koning een krans.

Vergroot afbeelding Koningin Elizabeth II en  Koning Willem-Alexander tijdens Remembrance Sunday.
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Londen, 8 november 2015: Koningin Elizabeth II en Koning Willem-Alexander tijdens Remembrance Sunday. Tijdens Remembrance Sunday worden in het Verenigd Koninkrijk de gevallenen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen de herdenking in Londen bij. De Koning legt een krans bij de Cenotaaf in Whitehall om het Verenigd Koninkrijk te bedanken voor de bijdrage aan zeventig jaar vrede en vrijheid in Nederland.

In 2014 en 2015 viert Nederland 70 jaar bevrijding. Het bijwonen van Remembrance Sunday biedt de mogelijkheid het Verenigd Koninkrijk te bedanken voor de bijdrage aan zeventig jaar vrede en vrijheid in Nederland en in Europa. Eerder heeft de Koning kransen gelegd bij oorlogsmonumenten in Normandië, Polen, Canada en de Verenigde Staten. 

RVD, nr. 342