Koningin Máxima bij forum over inclusieve financiering in Washington

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdag 1 december in Washington DC. een forum bij over inclusieve financiering. Zij doet dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het forum wordt op maandag 30 november en dinsdag 1 december gehouden in het gebouw van de Treasury, het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij forum over inclusieve financiering in Washington
Beeld: ©U.S. Department of the Treasury
Koningin Máxima praat in een panel over het belang van goede toegang tot financiële diensten. Andere deelnemers zijn Jack Lew, minister van Financiën van de Verenigde Staten, Luis Videgaray Caso, minister van Financiën van Mexico, Jamie Dimon, voorzitter en CEO van JP Morgan Chase en Bill Gates.

Het forum wordt georganiseerd door het ministerie van Financiën en de United States Agency for International Development Aid (USAID), de ontwikkelingssamenwerkingsdienst van de Amerikaanse overheid. Vertegenwoordigers van nationale en internationale financiële organisaties en regelgevende instanties spreken over het verbeteren van wereldwijde toegang tot financiële diensten. Nog altijd hebben 2 miljard mensen geen bank- of spaarrekening, verzekeringen of pensioenen. Iets wat hen beperkt in hun economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Koningin Máxima neemt op dinsdag 1 december deel aan de paneldiscussie ‘toegang tot financiële diensten voor het wereldwijd verbeteren van welzijn en inclusieve economische groei’. Andere deelnemers aan de discussie zijn Jack Lew, minister van Financiën van de Verenigde Staten, Luis Videgaray Caso, minister van Financiën van Mexico, Jamie Dimon, voorzitter en CEO van JP Morgan Chase en Bill Gates. Naast deelname aan aan de paneldiscussie heeft Koningin Máxima diverse bilaterale overleggen.

De deelnemers aan het forum spreken ook over de ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf met betaalbare en veilige leningen; het ontwikkelen van speciale financiële producten voor jongeren en mensen in armoedesituaties en de mogelijkheden van de digitale financiële infrastructuur.

RVD, nr. 375