Voorzitter en fractievoorzitters Europees Parlement bezoeken Den Haag

In aanloop naar het Nederlandse EU-voorzitterschap brengen de fractievoorzitters uit het Europees Parlement onder leiding van voorzitter Schulz donderdag 3 december 2015 een bezoek aan Den Haag. Zij worden ontvangen door Zijne Majesteit de Koning, hebben een ontmoeting met het voltallige Nederlandse kabinet en spreken met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander met voorzitter Schulz en de fractievoorzitters van het Europees Parlement.
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koning Willem-Alexander ontvangt voorzitter Schulz en de fractievoorzitters van het Europees Parlement op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Minister-president Rutte ontvangt voorzitter Schulz van het Europees Parlement donderdagochtend op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens deze ontmoeting wordt vooruit gekeken naar het aankomende Nederlandse EU-voorzitterschap. Aansluitend worden voorzitter Schulz en de fractievoorzitters uit het Europees Parlement in de Ridderzaal ontvangen door het voltallige Nederlandse kabinet. Tijdens een werkbijeenkomst wordt gesproken over onderwerpen als migratie, de interne markt en toekomstige uitdagingen voor de Europese Unie.

Zijne Majesteit de Koning ontvangt voorzitter Schulz en de fractievoorzitters van het Europees Parlement aan het begin van de middag op Paleis Noordeinde. Het bezoek aan Den Haag wordt afgesloten met een gezamenlijke ontmoeting met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. De fractievoorzitters uit het Europees Parlement brengen traditiegetrouw een bezoek aan het land dat het voorzitterschap gaat vervullen.
Nederland zet in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken, die door innovatie groei en banen schept en die burgers en maatschappelijke organisaties actief bij het beleid betrekt.