Prinses Beatrix bezoekt bijeenkomst In Vrijheid Verbonden

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandag 25 januari in TivoliVredenburg in Utrecht het 10-jarig jubileum bij van het interreligieus netwerk In Vrijheid Verbonden. Het netwerk bestaat uit een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie. Verdraagzaamheid en respect voor de verschillen tussen mensen zijn daarbij van belang.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Monarchy Press Europe / Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix in de zaal van TivoliVredenburg.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst wordt door vertegenwoordigers van de diverse religies en levensbeschouwingen stilgestaan bij het thema vrede. Dit gebeurt op verschillende plaatsen in Utrecht, zoals in een synagoge, moskee, tempel of kerk. Daarna lopen de verschillende groepen door de stad richting het Domplein: een pelgrimstocht van bezinning en dialoog; pelgrimeren voor vrede.

Deze bijeenkomst werd voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005. De gemeente Utrecht is mede-gastheer van In Vrijheid Verbonden.

RVD, nr. 399