Koning en Koningin bij openingsconcert Nederlands Voorzitterschap

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen vrijdagavond 22 januari 2016 het openingsconcert bij ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is hierbij aanwezig. Het concert wordt verzorgd door het Koninklijk Concertgebouworkest en vindt plaats in het kunstencentrum BOZAR in Brussel. Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde van België wonen het concert bij.

Het orkest staat onder leiding van de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt en speelt Wagners Vorspiel und Liebestod uit 'Tristan und Isolde', Lidholms Poesis en Dvořáks Symfonie nr. 9 'Uit de nieuwe wereld'.

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.

RVD, nr. 4

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen het openingsconcert bij ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.