Koning ontvangt secretaris-generaal Verenigde Naties Ban Ki-moon

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden dinsdagavond 19 april de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon, en zijn echtgenote, mevrouw Yoo Soon-taek, een diner aan op Paleis Noordeinde.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Toussaint Kluiters
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de secretaris-generaal Ban Ki-moon en zijn echtgenote, mevrouw Yoo Soon-taek

Tijdens het diner staat de veelzijdige samenwerking centraal tussen Nederland en de Verenigde Naties. Namens het kabinet zijn minister Koenders van Buitenlandse Zaken, minister Hennis-Plasschaert van Defensie en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Dinsdagmiddag 19 april was er een ontmoeting tussen minister-president Rutte en de secretaris-generaal op het ministerie van Algemene Zaken. De Koning bedankt tijdens het diner de heer Ban Ki-moon voor zijn inzet en leiderschap gedurende de twee termijnen waarin hij secretaris-generaal van de Verenigde Naties was. Eerder op de dag werd de heer Ban Ki-moon namens de Nederlandse regering door minister Koenders benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor al zijn verdiensten.

Secretaris-generaal Ban-Ki-moon bezoekt Nederland van dinsdag 19 tot en met woensdag 20 april voor onder meer de opening van het nieuwe complex van het Internationaal Strafhof (ICC) door de Koning (RVD-persbericht nummer 74). Woensdagochtend 20 april houdt de secretaris-generaal in aanwezigheid van de Koning een toespraak bij de plechtige zitting ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) (RVD-persbericht nummer 64).

RVD, nr. 83