Koning opent tentoonstelling SONSBEEK ’16

Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 3 juni op Park Sonsbeek in Arnhem de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK ’16: transAction. Curator van de expositie is het Indonesische collectief ruangrupa, dat kunst en maatschappelijke thema’s vanuit een ruimtelijke en persoonlijke invalshoek benadert.

Vergroot afbeelding ""
Beeld: ©ANP / Piroschka van de Wouw
Koning Willem-Alexander opent op Park Sonsbeek in Arnhem de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK ’16: transAction.

De tentoonstelling gaat over de dynamiek van de stad. Ruangrupa zet met het thema transACTION de uitwisseling tussen mensen onderling en hun omgeving centraal. De kunstenaars laten met kleurrijke installaties de uitwisseling tussen kunstenaars, de stad, bewoners en publiek zien. Ruangrupa werd in 2000 in Jakarta opgericht door een groep kunstenaars die zich bezighoudt met het vraagstuk van het gemeenschappelijk recht op de stad.
 
De Koning opent de elfde editie van Sonsbeek. De eerdere edities zijn geopend door Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

RVD, nr. 88