Koningin Máxima reikt Koning Willem I Prijs uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdag 26 mei in Eindhoven de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit. De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting.

Vergroot afbeelding ""
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koningin Máxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit aan Toine Brock (TOBROCO Machines), Rob Baan (Koppert Cress B.V.) en Frans van Houten (Koninklijke Philips N.V.).

De Koning Willem I Prijs wordt uitgereikt aan een onderneming uit het midden- en kleinbedrijf en aan een grote onderneming met meer dan 250 werknemers. De genomineerden zijn beoordeeld op durf, daadkracht, duurzaamheid, innovatie en doorzettingsvermogen. De genomineerden in de categorie MKB zijn Verhoef Aluminium (Aalsmeerderbrug), TOBROCO (Oisterwijk) en Ventura Systems (Bolsward). In de categorie Grootbedrijf zijn drie koninklijke ondernemingen genomineerd: Philips (Eindhoven), Zeelandia (Zierikzee) en Vopak (Rotterdam).

Voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn Fujifilm (Tilburg), Fairphone (Amsterdam) en Koppert Cress (Monster) genomineerd. De Plaquette beloont duurzame innovaties van zowel kleine als grote organisaties.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De prijs wordt toegekend met actieve steun van het ministerie van Economische Zaken. De Plaquette wordt toegekend met actieve steun van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

RVD, nr. 99