Officieel bezoek president Griekenland - programma

De president van de Helleense Republiek, Prokopis Pavlopoulos, brengt maandag 4 juli en dinsdag 5 juli een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Vlasiá Pavlopoulou.  Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Griekenland.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen de president van Griekenland en zijn echtgenote.

Op maandagochtend 4 juli ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de president en zijn echtgenote met een welkomstceremonie bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Aansluitend volgt een audiëntie. Vervolgens bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.
 
’s Middags wordt president Pavlopoulos in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Ankie Broekers-Knol en mevrouw Khadija Arib. Het middagprogramma wordt vervolgd met een bezoek van de president en mevrouw Pavlopoulou aan het Mauritshuis en het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Aan het eind van de middag vindt een ontvangst plaats door de Griekse gemeenschap in Nederland. Minister-president Mark Rutte biedt president Pavlopoulos ’s avonds een diner aan op het Catshuis.
 
Dinsdag 5 juli beginnen president Pavlopoulos en zijn echtgenote met een bezoek aan de vakgroep Modern Grieks van de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend worden zij ontvangen bij de Sociaal Economische Raad (SER). Het bezoek wordt afgesloten met een kennismaking met YES!Delft, een broedplaats voor technologisch ondernemerschap, waar studenten en beginnende ondernemers in contact worden gebracht met kennis, investeerders en coaches.

RVD, nr. 147