Koningin Máxima bezoekt winnaar Appeltje van Oranje De Pracht

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt vrijdag 2 december gemeenschapscentrum De Pracht in Waalre. Het gemeenschapscentrum was dit jaar een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte, foto: Frank van Beek
Koningin Máxima bezoekt gemeenschapscentrum De Pracht.

De Pracht is sinds 1981 het activiteiten- en ontmoetingscentrum voor de bewoners van Aalst-Waalre en voor de wijk Ekenrooi in het bijzonder. Door veel activiteiten, cursussen en evenementen voor hen op te zetten, brengt De Pracht verbinding en saamhorigheid in het kleine Brabantse dorp. Ook biedt De Pracht faciliteiten voor zo’n 35 lokale verenigingen en clubs. Daarnaast is het centrum een partner van de gemeente op het gebied van zorg en welzijn.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. Dit jaar gingen de prijzen naar drie gemeenschapsaccommodaties die volledig gerund worden door vrijwilligers. Naast De Pracht vielen Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa en De Gaveborg in Oostwold ook in de prijzen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 239