Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis helpt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. De Koning en andere leden van het Koninklijk Huis krijgen daarnaast ondersteuning van het Kabinet van de Koning, de Rijksvoorlichtingsdienst en de Dienst Bewaken en Beveiligen.

 • Dienst Koninklijk Huis

  Paleis Noordeinde vooraanzichtDe primaire taak van de Dienst van het Koninklijk Huis is de ondersteuning van de Koning, de Koningin en Prinses Beatrix en overige leden van het Koninklijk Huis bij hun dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers.
 • Staldepartement

  Het Koninklijk Staldepartement © RVDHet Koninklijk Staldepartement zorgt voor al het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis en de hofhouding.
 • Koninklijk Huisarchief

  Het Koninklijk Huisarchief © RVDHet Koninklijk Huisarchief is onderdeel van de Dienst van het Koninklijk Huis.
 • Dienst Bewaken en Beveiligen

  Paleis NoordeindeDe Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) beveiligt onder anderen de leden van het Koninklijk Huis in binnen- en buitenland. Daarnaast draagt de Dienst ook zorg voor de beveiliging van politici en ambassadeurs.
 • Kabinet van de Koning

  Het Kabinet der Koningin © RVDHet Kabinet van de Koning zorgt voor de ambtelijke ondersteuning van de Koning bij de uitoefening van zijn staatsrechtelijke taken en fungeert als schakel tussen de Koning en de bewindspersonen.
 • Rijksvoorlichtingsdienst

  Foto van panden aan de Hofvijver, Den Haag © RVDDe communicatie over de leden van het Koninklijk Huis en de mediabegeleiding van publieke optredens van de leden in binnen- en buitenland worden verzorgd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).