Paleis Noordeinde vooraanzicht

Paleizen

In deze rubriek vindt u zowel informatie over de paleizen als over de woonhuizen van leden van het Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters wonen in Wassenaar op de Eikenhorst. Op een gepast moment verhuist het gezin naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Paleis Huis ten Bosch heeft niet alleen een woonfunctie, maar wordt ook gebruikt voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten. Daarnaast wordt Paleis Noordeinde gebruikt voor officiële ontvangsten en als werkpaleis voor de Dienst Koninklijk Huis. Ook het Koninklijk Paleis Amsterdam wordt ingezet voor officiële ontvangsten, maar het Amsterdamse paleis heeft daarnaast een publieksfunctie. Prinses Beatrix woont sinds 2014 weer op Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven wonen in Huis Het Loo in Apeldoorn.

 • Paleis Noordeinde

  Paleis Noordeinde vooraanzichtPaleis Noordeinde in Den Haag is het werkpaleis van de Koning. Het Rijk stelt het paleis bij wet aan het staatshoofd ter beschikking. Tot het paleis behoren ook de Koninklijke Stallen. In de paleistuin bevindt zich het Koninklijk Huisarchief, dat eigendom is van de Stichting Historische Verzamelingen...
 • Paleis Huis ten Bosch

  Paleis Huis ten BoschPaleis Huis ten Bosch in Den Haag is in 1981 door het Rijk aan Koningin Beatrix ter beschikking gesteld. Tot 2014 was Paleis Huis ten Bosch het woonpaleis van Prinses Beatrix. Prinses Beatrix heeft begin 2014 haar intrek genomen in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Op een nader te bepalen...
 • Paleis Het Loo Nationaal Museum

  Paleis Het Loo Nationaal Museum © RVDPaleis Het Loo is in 1685 gebouwd in opdracht van Koning-stadhouder Willem III. Paleis Het Loo ligt op het Kroondomein Het Loo, waar ook kasteel Het Oude Loo zich bevindt.
 • Paleis Soestdijk

  Paleis soestdijkPaleis Soestdijk ligt tussen de plaatsen Soest en Baarn. Prinses Juliana en Prins Bernhard woonden vanaf 1937 tot hun overlijden in Paleis Soestdijk. Het paleis werd in 1971 eigendom van de Nederlandse Staat.
 • Koninklijk Paleis Amsterdam

  Koninklijk Paleis Amsterdam © Wim RuigrokHet Koninklijk Paleis Amsterdam ligt in het centrum van deze stad. Het wordt ook aangeduid als Paleis op de Dam.
 • Koninklijke Landgoederen ‘de Horsten’

  De Koninklijke Landgoederen ‘de Horsten’, zijn sinds 1845 geheel in het bezit van de Koninklijke Familie.