Uitgelicht

 • Viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

  In november 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland na inlijving bij Frankrijk zijn onafhankelijkheid herkreeg. Nederland maakte daarmee, na een eerste begin vanaf 1798, een nieuwe start als eenheidsstaat. De terugkeer van de Prins van Oranje in november 1813 leidde uiteindelijk...
 • Oranje Fonds

  Den Haag, 15 mei 2012: de Prins van Oranje en Prinses Máxima reiken op Paleis Noordeinde de Appeltjes van Oranje 2012 uit © ANP, foto: Robin UtrechtHet Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau van alle Nederlanders werd aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima ter gelegenheid van hun huwelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar zeer betrokken bij het Fonds.
 • Nationaal Comité 4 en 5 mei

  Amsterdam, 4 mei 2012: De Prins van Oranje en de Koningin leggen een krans bij het Nationaal Monument op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking. © ANP; foto: Jerry LampenIn 1987 werd bij Koninklijk Besluit het Nationaal Comité 4 en 5 mei ingesteld. Het Nationaal Comité organiseert sindsdien de Nationale Herdenking op 4 mei en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei.
 • Veteranendag

  Den Haag, 25 juni 2011: de Prins van Oranje reikt een onderscheiding uit aan een militair © WFASinds 2005 organiseert het Comité Nederlandse Veteranendag jaarlijks in juni een Veteranendag. Koning Willem-Alexander neemt op deze dag een defilé af in de binnenstad van Den Haag.
 • Koninklijk Huwelijk

  Huwelijksportret van de Prins van Oranje en Máxima Zorreguita, 2 februari 2002Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima traden op zaterdag 2 februari 2002 te Amsterdam in het huwelijk.