De Prinses van Oranje

De Prinses van Oranje, najaar 2014

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, is de eerste in de lijn van troonopvolging. De Prinses is op 7 december 2003 in Den Haag geboren als eerste kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Sinds de inhuldiging van de Koning op 30 april 2013 heeft Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje. De titel is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning(in).

Wassenaar, mei 2013: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima met hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane en hond Skipper © RVD, foto: Rineke Dijkstra

Op 12 juni 2004 wordt de Prinses door dominee C.A. ter Linden gedoopt in de Grote of St. Jacobskerk te Den Haag. Haar doopgetuigen zijn Prins Constantijn, Kroonprinses Victoria van Zweden, mr. H.D. Tjeenk Willink, Samantha Deane, Martín Zorreguieta en Marc ter Haar.

De Prinses van Oranje woont samen met haar ouders en zusjes Prinses Alexia en Prinses Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar en bezoekt daar de Openbare Bloemcampschool.

Vrije tijd

Paardrijden, hockey, zingen en pianospelen.