Prins Bernhard

Bernhard Lucas Emmanuel Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 25 december 1969 in Nijmegen geboren. Prins Bernhard heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Pieter-Christiaan (1972) en Prins Floris (1975).

Foto van Prins Bernhard, februari 2008 © RVD/Royal Images, foto: Frank van Beek

Studie

De Prins behaalde in 1987 zijn diploma havo aan het Veluws College in Apeldoorn. In 1988 slaagde hij voor het staatsexamen vwo. De Prins studeerde een jaar economie aan de aan de Georgetown University in Washington. In 1995 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichting Economie.

Huwelijk en gezin   

Prins Bernhard trad op 6 juli 2000 in Utrecht in het huwelijk met Annette Sèkreve. Het huwelijk werd op 8 juli 2000 in de Domkerk in dezelfde plaats kerkelijk ingezegend.

Prins Bernhard en Prinses Annette hebben drie kinderen. Op 14 mei 2002 werd dochter Isabella, voluit Isabella Lily Juliana, geboren. Op 25 mei 2004 volgde zoon Samuel, voluit Samuel Bernhard Louis en op 12 maart 2008 zoon Benjamin, voluit Benjamin Pieter Floris. Bij Koninklijk Besluit is geregeld dat kinderen uit het huwelijk de familienaam 'van Vollenhoven' krijgen. Het gezin woont in Amsterdam.

Werkzaamheden

Prins Bernhard is zelfstandig ondernemer. Tijdens zijn studie zette hij met vrienden het bedrijf Ritzen Koeriers op, daarna werd hij mede-oprichter van Shop.nl en Clockwork. In 2011 was de Prins lid van de Raad van Commissarissen bij Antonov, producent van versnellingsbakken. Momenteel is de Prins, als lid van het managementteam, verantwoordelijk voor het op de markt zetten en uitbreiden van Levi9 Global Sourcing. Levi9 houdt zich bezig met IT-dienstverlening. Daarnaast is de Prins partner bij VondelCapital in Amsterdam.

Maatschappelijke functies

  • Lid van het bestuur van het Ubbo Emmius Fonds, Rijksuniversiteit Groningen
  • Lid van het bestuur van de Stichting Piet Hein
  • Lid van Raad van Toezicht Diergaarde Blijdorp
  • Lid van Innovatieraad Nashuatec
  • Lid van Raad van Commissarissen Jitscale

Erefuncties

  • Lid van het Comité van aanbeveling Voluntary Service Overseas Nederland, Utrecht (2003)
  • Erelid van de Board of Trustees van het International Institute for Communication and Development, Den Haag