Prinses Marilène

Marie-Hélène Angela van den Broek is op 4 februari 1970 in Dieren geboren als jongste dochter van mr. H. van den Broek en mevrouw drs. J. van den Broek-van Schendel.

Foto van Prinses Marilène, juli 2012 © RVD/Royal Images; foto: Frank van Beek

Studie

In 1988 behaalde Prinses Marilène haar vwo-diploma aan het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Zij behaalde haar doctoraal examen in de bedrijfskunde, met als afstudeerrichting marketing in mei 1994 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Huwelijk en Gezin

Marilène van den Broek trad in Apeldoorn op 29 mei 1998 in het huwelijk met Prins Maurits. De kerkelijke inzegening vond een dag later plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn.

Prinses Marilène en Prins Maurits hebben drie kinderen. Op 15 april 2001 werd dochter Anna geboren, voluit Anastasia Margriet Joséphine, op 26 oktober 2002 zoon Lucas, voluit Lucas Maurits Pieter Henri, en op 31 mei 2005 dochter Felicia, voluit Felicia Juliana Bénedicte Barbara. Het gezin woont in Amsterdam.

Werkzaamheden en functies

Prinses Marilène werkt sinds 2006 bij het Rijksmuseum in Amsterdam op de afdeling Development waar zij verantwoordelijk is voor de Vriendenorganisatie van het Rijksmuseum. Hiervoor werkte zij bij Koninklijke Ahold NV in diverse commerciële en marketingfuncties, voornamelijk op het hoofdkantoor van Albert Heijn.

Prinses Marilène is lid van het college van alumni van de Rijksuniversiteit Groningen, adviesorgaan voor het College van Bestuur en van het Comité van Aanbeveling van het Ronald McDonald Huis.