Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Zoekresultaat

H

Resultaten 1 t/m 10 van 13

 • Huwelijk en gezin

  Koning Willem-Alexander is getrouwd met Koningin Máxima. Ze hebben drie dochters, Prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia en Prinses Ariane.

 • Huwelijk en gezin

  Op 30 maart 2001 maakten Prinses Beatrix, destijds Koningin, en Prins Claus de verloving van de Prins van Oranje met Máxima Zorreguieta bekend. Op 3 juli 2001 aanvaardden de Eerste en Tweede Kamer de toestemmingswet voor het huwelijk, die door de regering was ingediend.

 • Huwelijk en gezin

  Op 28 juni 1965 maakten Koningin Juliana en Prins Bernhard via radio en televisie de verloving van Prinses Beatrix met de Duitse diplomaat Claus von Amsberg (1926-2002) bekend.

 • Huis Het Loo

  Huis Het Loo in Apeldoorn is de woning van Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Het huis staat naast Paleis Het Loo in Apeldoorn en is privébezit van de Prinses en de heer Van Vollenhoven.

 • Koninklijke Houtvesterij

  De Koninklijke Houtvesterij maakt onderdeel uit van Kroondomein het Loo. Het grootste deel van de Houtvesterij, 6700 hectare, is in gebruik bij de Kroondrager. Dit deel is tussen 1900 en 1915 aangekocht door toenmalig Koningin Wilhelmina. In 1959 heeft Koningin Wilhelmina haar privébezit...

 • Koninklijke Landgoederen ‘de Horsten’

  De Koninklijke Landgoederen ‘de Horsten’, zijn sinds 1845 geheel in het bezit van de Koninklijke Familie.

 • Herinneringsmedailles

  Ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen van het Koninklijk Huis kunnen herinneringsmedailles worden uitgegeven. De medailles worden toegekend aan personen die de gebeurtenis van dichtbij hebben meegemaakt of die zich voor de gebeurtenis en het verloop daarvan hebben ingespannen. Sinds...

 • Huisorden

  Nederland heeft twee verschillende (civiele) huisorden: de Huisorde van Oranje en de Huisorde van den Gouden Leeuw van Nassau.

 • Predicaat Hofleverancier

  De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. De bestuurders...

 • Huwelijk

  Nadat de verloving van een lid van het Koninklijk Huis is aangekondigd en het parlement toestemming heeft gegeven (via de toestemmingswet), kunnen de voorbereidingen voor het huwelijk beginnen.