Prins Constantijn 6 september 2011 bij 15-jarig bestaan Prins Claus Fonds

30 augustus 2011

RVD, 30 augustus 2011, nr. 205: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is dinsdagmiddag 6 september in het Vredespaleis in Den Haag aanwezig bij het 15-jarig bestaan van het Prins Claus Fonds.

Tijdens de bijeenkomst overhandigt de Prins het eerste exemplaar van het handboek 'Cultural Emergency in Conflict and Disaster' aan een aantal organisaties en individuen die het fonds steunen. In dit handboek voor culturele noodhulp staat een pleidooi voor cultuur als fundamentele factor voor de opbouw en het herstel van gemeenschappen die zijn getroffen door conflicten en rampen.

Prins Constantijn is, samen met Prins Friso, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds.

Het Prins Claus Fonds beschermt en stimuleert cultuur en vrijheid van expressie in ontwikkelingslanden en onderhoudt een netwerk in landen in Afrika, Azië en Zuid- en Midden-Amerika. Lokale organisaties worden bijgestaan met geld en kennis, zowel vanuit Nederland als door partners wereldwijd. Ook kent het fonds jaarlijks 11 prijzen toe aan individuen en organisaties voor hun prestaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Daarnaast heeft het fonds de afgelopen jaren culturele noodhulp verleend op meer dan 80 plaatsen in de wereld, waaronder Indonesië (tsunami), Haïti (aardbeving) en Birma (cycloon Nargis).

Het Prins Claus Fonds wordt financieel gesteund door onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Postcode Loterij.

Zie voor meer informatie: