Prins van Oranje 12 december 2011 bij jubileumbijeenkomst De Lotto

11 november 2011

RVD, 11 november 2011, nr. 291: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is maandag 12 december in het World Forum Theater in Den Haag aanwezig bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van De Lotto.

De Prins ontvangt hierbij het eerste exemplaar van het speciale jubileumboek. 

De Lotto ondersteunt het werk van 19 goede doelen. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro via NOC*NSF naar de Nederlandse sport gegaan. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Skanfonds, het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg en veertien volksgezondheidsfondsen is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.

De Lotto wil als kansspelorganisatie middels haar producten Lotto, Toto, Krasloten en Lucky Day consumenten laten bijdragen aan de ontwikkeling van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid in Nederland. Na aftrek van onder andere het prijzengeld worden de opbrengsten van De Lotto afgedragen aan de beneficianten NOC*NSF en de Stichting ALN (Aanwending Loterijgelden Nederland) die het verdelen over de goede doelen.