Koningin 25 november 2011 aanwezig bij viering 50 jaar Universiteit Twente

17 oktober 2011

RVD, 17 oktober 2011, nr. 273: Hare Majesteit de Koningin is vrijdagmiddag 25 november 2011 aanwezig bij de viering van de vijftigste Dies Natalis (geboortedag) van de Universiteit Twente (UT) in het Wilminktheater te Enschede.

In 1964 werd de Universiteit Twente, voorheen Technische Hogeschool Twente, officieel geopend door Koningin Juliana en Prins Bernhard.

De Koningin is aanwezig bij het uitspreken van de diesrede door prof. dr. Clemens van Blitterswijk, wetenschappelijk directeur van het UT onderzoeksinstituut MIRA over de mogelijkheden van regeneratieve geneeskunde.
Aansluitend worden, vanwege het jubileum, diverse eredoctoraten uitgereikt aan onderzoekers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap. Het Orkest van het Oosten zorgt voor een muzikale omlijsting van de viering.

De Universiteit Twente is een researchuniversiteit op het gebied van nieuwe technologie en mens- en maatschappijwetenschappen. 3.300 wetenschappers en professionals werken er samen aan onderzoek, innovatie, ondernemerschap en onderwijs voor meer dan 9.000 studenten.