Prins van Oranje reikt Koning Willem I Prijs uit

2 april 2012

RVD, nr. 84: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje reikt op dinsdag 8 mei op de Floriade te Venlo de Koning Willem I Prijs 2012 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2012 uit.

De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De Prins van Oranje is erevoorzitter van de Stichting. Er is een onderscheiding voor ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf en een voor grote ondernemingen met meer dan 250 werknemers. De genomineerde bedrijven zijn beoordeeld op durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie.

Bedrijven konden zich ditmaal ook inschrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Plaquette beloont duurzame innovaties van zowel kleine als grote organisaties.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De prijs wordt toegekend met actieve steun van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. De Plaquette wordt toegekend met actieve steun van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.