Prinses Máxima opent 4e internationale conferentie verzekeringskoepel Insurance Europe

26 april 2012

RVD, nr. 111: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagochtend 1 juni met een toespraak de 4e internationale conferentie van de verzekeringskoepel ‘Insurance Europe’ in het Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam.

De conferentie staat in het teken van de verantwoordelijkheid die verzekeraars wereldwijd hebben bij het bieden van zekerheid en bescherming aan consumenten en het bedrijfsleven. Daarbij staan de toegankelijkheid en begrijpelijkheid van financiële producten en het aangaan van een duurzame relatie met de consument centraal. Het Verbond van Verzekeraars, lid van Insurance Europe, is gastheer van de bijeenkomst.

Prinses Máxima spreekt in haar hoedanigheid van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en VN-adviseur 'Inclusive Finance'. Het Verbond van Verzekeraars is vanaf de oprichting lid van het platform Wijzer in geldzaken.

Andere sprekers op de conferentie zijn Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt), Europarlementariër Burkhard Balz en Nationale Nederlanden CEO Tom Kliphuis. Bij de conferentie zijn beleidsmakers, politici en bestuurders van verzekeraars aanwezig. Naast de toespraken vinden verschillende paneldiscussies plaats.

Prinses Máxima zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 'Global Partnership for Financial Inclusion'. In Nederland is de Prinses eveneens lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.