Prins van Oranje opent uitbreiding van Combi Terminal Twente B.V.

23 augustus 2012

RVD, nr. 238: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent donderdagochtend 27 september 2012 de uitbreiding van de Combi Terminal Twente B.V. (CTT) in Hengelo.

CTT verlaadt en vervoert zeecontainers. Het  transport vindt voornamelijk plaats over het water. Daarnaast biedt CTT voor- en natransport van de containers over de weg. De uitbreiding omvat een verlenging van de kade en een uitbreiding van het terrein van 26.000 m² naar 125.000 m².

CTT verzorgt iedere dag één of meerdere afvaarten van de haven van Rotterdam naar Hengelo en vice versa. Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen behoort tot de mogelijkheden. Door vervoer over water kan het wegennet in en rond de Randstad ontlast worden. Ter vergelijking: voor een volgeladen containerschip moeten 104 containervrachtwagens rijden.

Combi Terminal Twente B.V. (CTT) in Hengelo

 Het containervervoer over de weg vindt voornamelijk plaats over korte afstand, in een straal van ongeveer 50 kilometer vanaf de terminal in Hengelo. Van de containers die vervoerd worden gaat een groot deel over de Duitse grens, een belangrijk verzorgingsgebied voor CTT.

CTT vervoert op jaarbasis 50.000 containers. De verwachting is dat dit in de toekomst wordt uitgebreid naar 100.000 containers. Ook biedt CTT opslagmogelijkheden voor korte en lange termijn.