Koningin aanwezig bij diner van het Multilateral Centre for European Studies in Düsseldorf

13 december 2012

RVD, nr. 369: Hare Majesteit de Koningin is op zondagavond 16 december aanwezig bij een diner van het Multilateral Centre for European Studies in Düsseldorf.

Het Multilateral Centre for European Studies is een samenwerkingsverband van het Interdisciplinary Center Herzliya (IDC) in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem. Het wordt ondersteund door het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds 2008 biedt het centrum Jordaanse, Israëlische en Palestijnse studenten een leergang Europese Studies aan op hun eigen universiteiten en een gezamenlijk jaar aan de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf. Doel van de studie is tweeledig: enerzijds maken de studenten kennis met de Europese Unie, anderzijds kan de gezamenlijke studie leiden tot meer onderlinge contacten en wederzijds begrip.

Doel van het diner is om aandacht te vestigen op het idee achter dit studieconcept en samenwerking te bevorderen tussen de EU en het Midden-Oosten, maar ook tussen de landen in het Midden-Oosten onderling.

Naast de Koningin zijn Bondspresident Joachim Gauck, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins El Hassan bin Talal van Jordanië en voormalig Ambassadeur van Israel in Duitsland en huidig directeur Europese Studies van het IDC in Herzliya, Avi Primor aanwezig. De Koningin woonde het diner ook in 2010 bij.