Prins van Oranje brengt werkbezoek aan Barendrecht

7 maart 2012

RVD, nr. 55: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt op donderdag 29 maart als Beschermheer van het Oranje Fonds een werkbezoek aan de gemeente Barendrecht.

De Prins heeft een gesprek met het College van burgemeester en wethouders van de gemeente. Daarnaast brengt hij een bezoek aan de Centrumpost en aan de Hervormde Dorpskerk.

Tijdens het gesprek van de Prins met de burgemeester en wethouders komen de vraagstukken waar een groeigemeente als Barendrecht mee te maken heeft aan de orde.

De Centrumpost is gehuisvest in een pand dat door de Barendrechtse woonvereniging Patrimonium tot aan de sloop ter beschikking is gesteld voor maatschappelijke initiatieven. De Prins spreekt met de Beheergroep, die grotendeels bestaat uit vrijwilligers en maakt in de Centrumpost kennis met een aantal lokale initiatieven die een ondersteuning van het Oranje Fonds hebben ontvangen. Dat zijn onder meer Inloophuis "De Boei", waar mensen met kanker en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten en "Superwoman", een initiatief waarin meisjes van 12 tot 17 jaar weerbaar gemaakt worden.

De Hervormde Dorpskerk in Barendrecht bestaat dit jaar 500 jaar. Naast rijksmonument en gebedshuis heeft de kerk de functie van cultureel centrum voor de gehele Barendrechtse gemeenschap. De Prins van Oranje wordt rondgeleid in en om de kerk en spreekt met vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.