Prinses Máxima opent Moeder-kindcentrum Bronovo ziekenhuis

16 mei 2012

RVD, nr. 142: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagmiddag 8 juni 2012 het Moeder-kindcentrum van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

De naast elkaar gelegen kraam-zwangerenafdeling, kinderafdeling en verloskamers zijn na renovatie ondergebracht in één centrum waardoor zorg en dienstverlening aan moeder én kind geboden kan worden. Het Moeder-kindcentrum is een eigentijds en modern centrum, waar in de nieuwe opzet zowel de afdelingen als de kamers veel privacy en comfort bieden.

Bronovo ziekenhuis

De kraam-zwangerenafdeling, Amalia genaamd, beschikt over 16 eenpersoons kraamstudio's en 2 tweepersoonskamers waar de partner ook kan overnachten. De kinderafdeling, Willem-Alexander genaamd, heeft drie couveusesuites waar ouders de mogelijkheid hebben 24 uur per dag bij hun kind te blijven. Daarnaast is er een couveuse-/wiegenkamer met zeven plaatsen en zijn er meerpersoonskamers waar kinderen kunnen verblijven of terecht kunnen voor een dagbehandeling. In alle kamers kunnen ouders blijven slapen. Ter vermaak is een speelruimte ingericht voor kinderen van alle leeftijden.