Geloofsbrieven ambassadeurs van Griekenland, Argentinië, Duitsland en China

15 april 2013

RVD, nr. 96: Hare Majesteit de Koningin zal woensdagochtend 17 april 2013 op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van Griekenland, H.E. mevrouw Teresa Paraskevi Angelatou, de ambassadeur van de Argentijnse Republiek, Z.E. Héctor Horacio Salvador, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Franz Josef Kremp, en de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. Chen Xu.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 17 Pantserinfanteriebataljon. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw 4 ereroffels.