Prins van Oranje met Adviescommissie Water bij het NIOO-KNAW

16 april 2013

RVD, nr. 101: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen. Het was het laatste werkbezoek van de Prins met de Adviescommissie Water (AcW), waarvan hij tot 30 april voorzitter is.

De AcW was bijeen voor een reguliere vergadering. De commissie werd geïnformeerd over de experimenten van het NIOO met het sluiten van kringlopen van water, energie en grondstoffen, en de toepassing daarvan in het eigen onderzoeksgebouw. Voorbeelden hiervan zijn algen die fosfaten terug kunnen winnen uit afvalwater en een groen dak dat regenwater bergt.

Het NIOO-KNAW is één van de grootste instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De kerntaak is fundamenteel en strategisch ecologisch onderzoek, dat onlangs door een internationale commissie van experts beoordeeld is als excellent. Kort gezegd bestudeert het NIOO hoe de natuur werkt. Het is gehuisvest in een innovatief duurzaam gebouw, dat de 'lessen uit de natuur' weerspiegelt.