Prins van Oranje opent ‘The Next Web Conference’

3 april 2013

RVD, nr. 78: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent op donderdag 25 april ‘The Next Web Conference’ in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Tijdens deze internationale conferentie bespreken specialisten en ondernemers van over de hele wereld de toekomst van technologie, internet en media.

Ook de daaraan gerelateerde discussies over de toekomst van de financiële wereld, ondernemerschap en privacy komen tijdens The Next Web Conference aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor jonge beginnende ondernemers. Tijdens een 'pitch' wedstrijd kunnen zij hun ideeën voor de toekomst tonen.

The Next Web Conference brengt professionals van over de hele wereld samen. Zo zullen er in Amsterdam werknemers van Amazon, Google en Facebook aanwezig zijn, maar ook mediaspecialisten, schrijvers, beleidsmakers en critici. Onder de veertig sprekers zijn o.a. de heer W. Vogels, hoofd technologie bij Amazon.com, de heer T. Ferris, auteur van 'The four hour workweek' en Puck Meerburg, de dertienjarige oprichter van Puckipedia. Puck leerde zichzelf op zijn zesde programmeren en maakte op zijn tiende zijn eerste applicatie.

The Next Web Conference wordt sinds 2006 in Europa gehouden. Vorig jaar trok de conferentie 1.800 bezoekers en keken 25.000 mensen mee via een 'livestream-verbinding op internet. De organisatie heeft tot doel ondernemerschap te stimuleren, onderwijs en inspiratie te bieden en mensen en bedrijven samen te brengen op internationale schaal. In 2012 breidde de conferentie zich uit naar Zuid-Amerika en dit jaar volgt The Next Web USA Conference.

De Prins is sinds 2004 lid van de Raad van Advies van ECP | Platform voor de Informatiesamenleving. Binnen dit platform werken overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen aan de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie en samenleving.