Prinses Máxima bezoekt kennisdag Kansen voor Jongeren

12 april 2013

RVD, nr. 95: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft vanochtend in Rotterdam een kennisdag bezocht van het programma ‘Kansen voor Jongeren’ van het Oranje Fonds.

Voor het driejarige programma Kansen voor Jongeren selecteerde het Oranje Fonds in 2012 twintig initiatieven die zich richten op vroegtijdig schoolverlaten onder jongvolwassenen van 18 tot 23 jaar. Zonder diploma is het moeilijk om een maatschappelijke en economische carrière op te bouwen. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie en/of het vinden van een baan. Zij doen dit op verschillende manieren, en altijd met de inzet van vrijwilligers.
 
Prinses Máxima sprak tijdens de kennisdag met de initiatiefnemers en projectleiders over de succesfactoren en knelpunten rondom het thema 'vinden en binden van jongeren' en de uitdagingen bij het starten van een nieuwe (project) organisatie. De resultaten van de verschillende initiatieven worden gedurende de looptijd van het project geregistreerd door het Kohnstamm Instituut. Op deze wijze krijgt het Oranje Fonds structureel inzicht in de effecten van de aanpak van vroegtijdig schoolverlaten, de knelpunten en de succesfactoren. 
 
De deelnemende organisaties krijgen financiële en inhoudelijke ondersteuning bij het uitvoeren van het initiatief. Daarnaast komen zij via het Oranje Fonds in contact met coaches en experts en delen zij ervaringen met organisaties met soortgelijke initiatieven. Daartoe organiseert het Oranje Fonds regelmatig kennisdagen.
 
De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.