Prinses Laurentien bij opening negende Week van de Alfabetisering

29 augustus 2013

RVD, nr. 205: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien is op 9 september 2013 aanwezig bij de opening van de negende Week van de Alfabetisering.

De Week wordt officiaal geopend door minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel.
 
Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden ook de winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijzen bekend gemaakt. Deze prijzen zijn ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en worden, verdeeld over drie categorieën, uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor het vergroten van geletterdheid.
 
Prinses Laurentien sluit, als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, de bijeenkomst af, waarbij zij stilstaat bij het belang van goed lezen en schrijven en bij de nauwe samenwerking tussen Stichting Lezen & Schrijven en attractiepark de Efteling.
 
De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 8 t/m 15 september. Deze Week wordt landelijk ondersteund door Stichting Lezen & Schrijven.