Geloofsbrieven ambassadeurs Equatoriaal-Guinea, Laos en Tanzania

25 februari 2013

RVD, nr. 43: Hare Majesteit de Koningin zal woensdag 27 februari a.s. op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Equatoriaal-Guinea, Z.E. Carmelo Nvono-Ncá, de ambassadeur van de Democratische Volksrepubliek Laos, H.E. mevrouw Manorom Phonseya, en de ambassadeur van de Verenigde Republiek Tanzania, Z.E. dr. Diodorus Buberwa Kamala.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.
 
Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. De muziek wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw 4 ereroffels.