Koningin opent Philips museum in Eindhoven

27 februari 2013

RVD, nr. 46: Hare Majesteit de Koningin verricht op vrijdag 5 april de officiële opening van het nieuwe Philips museum in Eindhoven.

Het Philips museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. Hier werd in 1891 de eerste gloeilamp geproduceerd. De expositie in de grondig gerenoveerde fabriek vertelt bezoekers het verhaal van de onderneming vanaf de start tot en met toekomstige innovatieve ontwikkelingen. Op 6 april gaat het museum open voor publiek.

Na de opening en een rondleiding door het museum brengt de Koningin een werkbezoek aan Philips Research op de High Tech Campus Eindhoven. Hier wordt zij geïnformeerd over innovaties in de gezondheidszorg om behandelingen van onder meer kanker en hart- en vaatziekten minder ingrijpend te maken en zelfs opereren zonder snijden mogelijk te maken. Eén van de projecten is Philips MR-HIFU, dat in de toekomst specialisten in staat moet stellen om met behulp van MRI, tumorcellen te vernietigen met krachtige ultrasone golven.