Prins Maurits en Prinses Marilène bij vijfjarig jubileum VUmc Kinderstad

2 februari 2013

RVD, nr. 22: Hunne Hoogheden Prins Maurits en Prinses Mariléne van Oranje-Nassau, van Vollenhoven waren zaterdagmiddag 2 februari 2013 aanwezig bij de viering van het vijfjarig bestaan van VUmc Kinderstad in Amsterdam.

VUmc Kinderstad is een speelstad van twee verdiepingen naast de kinderkliniek van VU medisch centrum. In Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en ontspannen, waardoor ze even hun ziekte vergeten. Kinderstad helpt op die manier bij de intellectuele en psychosociale ontwikkeling van kinderen die langere tijd in het ziekenhuis liggen.

Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen er voor enkele uren verblijven. Voor ouders is er de Ronald McDonald VUmc Huiskamer.

Kinderstad heeft onder andere een Ajax Spelershome met een indoor trapveldje, een Studio 538 waar kinderen zelf DJ kunnen zijn en een Schiphol Spottersnest voor het spotten van komende en gaande vliegtuigen. In de KPN Wizz Kidscorner kunnen kinderen internetten, beeldbellen en hun eigen website maken. Verder is er een groot speelplein voor bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, een TV-werkplaats en een speel- en bouwhoek.

Vijf jaar geleden waren Prins Maurits en Prinses Marilène aanwezig bij de opening van Kinderstad.