Prins van Oranje bezoekt VDL Groep, winnaar Koning Willem I Prijs

6 februari 2013

RVD, nr. 27: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft woensdag 6 februari een bezoek gebracht aan de VDL Groep in Eindhoven.

Het bedrijf ontving op 8 mei 2012 de Koning Willem I Prijs uit handen van de Prins.

De VDL Groep is werkzaam in de toeleveringsbranche van onder meer modules voor de chipindustrie, fabrikant van bussen en producent van uiteenlopende eindproducten zoals verpakkingsmachines. De producten die de VDL groep maakt hebben betrekking op metaal, kunststof en techniek.

Het bezoek van de Prins startte op het hoofdkantoor. Daar werd hij geïnformeerd over de historie van het familiebedrijf en de huidige positie van de onderneming waarin 9.000 medewerkers verspreid over 18 landen werkzaam zijn. Aansluitend bezocht de Prins twee van de 82 VDL-bedrijven. Het eerste bedrijf was VD Leegte Metaal in Hapert, toeleverancier in de metaalindustrie. Dit bedrijf is in 1953 opgericht door de vader van huidig directeur-eigenaarWim vander Leegte, waarmee de basis werd gelegd voor de VDL Groep. Het tweede bedrijf dat de Prins bezocht was VDL ETG in Eindhoven. In deze fabriek worden systemen en modules geproduceerd voor o.a. de chip-, medische-, led- en solar industrie. De Prins is bij beide bedrijven rondgeleid en heeft gesproken met medewerkers over hun werkzaamheden. Het bezoek werd afgesloten op het hoofdkantoor in Eindhoven.

De Koning Willem I Prijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steunvan het Ministerievan Economische Zaken. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De prijs gaat naar ondernemingen die hebben laten zien dat ze durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie succesvol weten te combineren.