Prinses Margriet bij officiële opening Drostenburg Mytylschool en Noteboomschool

12 februari 2013

RVD, nr. 33: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op maandagmiddag 25 maart Drostenburg, het nieuwe schoolgebouw van de Mytylschool en de Noteboomschool in Amsterdam.

Door de nieuwbouw in Amsterdam Zuidoost bevinden onderwijs en revalidatie zich nu onder één dak waardoor betere behandeling en onderzoek van de leerlingen mogelijk is. In het nieuwe gebouw is een aangepast zwembad waar zwemlessen en hydrotherapie gegeven worden en een laboratorium dat speciale faciliteiten heeft voor kinderen. Er zijn twee gespecialiseerde kinderbehandelteams van Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, gevestigd.

De Mytylschool Amsterdam is een school voor leerlingen (4-20 jaar) met een lichamelijke- of een meervoudige handicap. Onder één naam verenigt de Mytylschool zowel het Mytyl- als Tyltylonderwijs. De Noteboomschool is een openbare school voor kinderen (4 - 12 jaar) met een chronische ziekte. De leerlingen hebben veelal behoefte aan (dagelijkse) medische of verpleegkundige zorg en begeleiding.

Stichting Orion, waar de Mytylschool en de Noteboom onderdeel van zijn, werkt al geruime tijd succesvol samen met Reade op verschillende locaties in Amsterdam. Als gevolg van deze samenwerking kunnen revalidatiebehandelingen in het dagprogramma van de leerling opgenomen worden waardoor onderwijs en zorg elkaar versterken. Daarnaast heeft de school een medische afdeling, waardoor kinderen met complexe medische hulpvragen de school kunnen bezoeken.