Koningin Máxima bezoekt Stadstuin Emma’s Hof in Den Haag

9 juli 2013

RVD, nr. 185: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmiddag 9 juli een bezoek aan Emma’s Hof in Den Haag. De stadstuin is verkozen als Oranje Fonds Kroonappel in de categorie Buurt.

De tuin fungeert als een openlucht buurthuis en draait op de inzet van ruim 100 vrijwilligers. De stadstuin is door de buurt zelf opgezet en vormt een ontmoetingsplek in de wijk. De duurzaam ingerichte tuin biedt een rustplek voor volwassenen en een natuurlijke speelplaats voor jonge kinderen. Er worden uiteenlopende activiteiten en evenementen georganiseerd.

Koningin Máxima werd rondgeleid door de stadstuin. Vrijwilligers en vaste bezoekers gaven een toelichting op de totstandkoming, inrichting en functies van Emma's Hof.

Dit jaar benoemde het Oranje Fonds ter ere van de troonswisseling éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel. Na een selectieproces met bijna vierduizend inzendingen werden Stadstuin Emma's Hof, Best Buddies Nederland en Stichting Manteling in Middelburg beoordeeld als de mooiste sociale initiatieven van het  Koninkrijk. Op 16 mei jongstleden werd de prijs door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima uitgereikt. De Kroonappel bestaat uit een bronzen Appeltje van Oranje en een geldbedrag van 50.000 euro.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.