Koningin Máxima opent onderwijsgebouw Orion van Wageningen University

4 juli 2013

RVD, nr. 180: Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagmiddag 2 september 2013 het nieuwe onderwijsgebouw Orion van Wageningen University op Wageningen Campus.

De opening valt samen met de opening van het Academisch Jaar van Wageningen UR (University & Research centre). Koningin Máxima woont eveneens de opening van het Academisch Jaar bij.

Orion is het tweede onderwijsgebouw op Wageningen Campus. Het gebouw biedt onderwijsfaciliteiten aan 2600 studenten. Orion telt naast 24 collegezalen, 10 PC-zalen, 36 groepsruimtes en 28 practicumzalen. Door samenvoegen van 6 zalen is het mogelijk een auditorium met 744 zitplaatsen te creëren.
Orion, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam, is een karakteristiek gebouw met een vijfhoek als grondvorm en acht verdiepingen hoog. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

De opening van het Academisch Jaar in Wageningen vindt plaats in Orion. Het thema van de opening is Responsible Growth. Diverse sprekers buigen zich over de uitdaging om de sterk groeiende wereldbevolking van voldoende gezonde voeding te kunnen voorzien waarbij de druk op natuur en milieu en het gebruik van hulpbronnen niet mag toenemen, maar moet afnemen. Tijdens de opening spreken dr. Jason Clay, senior vice-president van het World Wildlife Fund, de minister van Economische Zaken, Henk Kamp en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, dr. Aalt Dijkhuizen.