Koning Willem-Alexander bezoekt Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie in Den Haag

18 juni 2013

RVD, nr. 164: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het initiatief Forsa! van het Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (Bureau MHR) in Den Haag.

Met Forsa! biedt Bureau MHR ondersteuning aan (ex-)gedetineerde jongeren tot en met 27 jaar van niet-westerse afkomst. Vrijwilligers van dezelfde afkomst als de jonge gedetineerden bezoeken hen al in detentie. Zij begeleiden hen ook daarna naar werk of opleiding en ondersteunen met praktische zaken als huisvesting en bijstandsaanvragen. Tegelijkertijd zijn vertrouwenspersonen actief voor de familie of partner. Herstel van relaties met de familie is een nadrukkelijk aanbod. Indien gewenst door het slachtoffer kan ook worden gewerkt aan contact met de pleger. Bureau MHR wil deze aanpak vanuit de huidige locatie (Den Haag Zuidwest) in de komende jaren uitbreiden naar meerdere locaties in Den Haag.

Koning Willem-Alexander sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van Bureau MHR over de werkwijze en toekomst van Forsa! Aansluitend vertelden betrokken vrijwilligers en deelnemers over hun ervaringen met het initiatief.

Bureau MHR neemt met Forsa! deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma biedt twintig sociale initiatieven financiële en inhoudelijke steun van experts om hun lokale initiatief uit te breiden naar andere plaatsen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.