Koning Willem-Alexander bezoekt Motorcycle Support Nederland in Goirle

11 juni 2013

RVD, nr. 154: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Motorcycle Support Nederland in Goirle. Motorcycle Support Nederland neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Motorcycle Support Nederland begeleidt mensen met een lichte beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie doet dit door het aanbieden van dagbestedingsplaatsen, een opleiding op maat, jobcoaching en persoonlijke begeleiding. Motorcycle Support biedt op kleinschalige wijze zinvol en relevant werk op de motor- en autowerkplaats of door middel van stages en plaatsing bij bedrijven in de regio.

De Koning sprak tijdens het bezoek met betrokkenen over de werkwijze en toekomstplannen van Motorcycle Support. Aansluitend werd hij rondgeleid door de werkplaats en sprak hij met jongeren over hun ervaringen met het initiatief.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt twintig sociale initiatieven financiële en inhoudelijke steun van experts om hun lokale initiatief uit te breiden naar nationaal niveau. Motorcycle Support Nederland is één van die twintig initiatieven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.