Koning Willem-Alexander bij beurzenuitreiking UWC

18 juni 2013

RVD, nr. 165: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander was hedenmiddag in het Vredespaleis in Den Haag aanwezig bij de beurzenuitreiking van United World Colleges Nederland (UWC). 24 leerlingen uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk gaan de laatste twee jaar van hun VWO doen op een van de 12 UWC-scholen wereldwijd.

UWC Nederland selecteert jaarlijks rond de 20 leerlingen op basis van hun eigen verdienste, ongeacht hun culturele, politieke, religieuze of economische achtergrond. Individuen, stichtingen, bedrijven, overheden en alumni maken het mogelijk gehele of gedeeltelijke beurzen beschikbaar te stellen aan leerlingen, waarvan de ouders niet het volledige schoolgeld kunnen betalen.

United World Colleges is een brede, internationale onderwijsorganisatie. De 12 scholen van UWC op 5 continenten bieden onderwijs aan leerlingen van 12 tot 19 jaar. Zo'n 1500 jongeren per jaargang, vanuit meer dan 140 landen, brengen een mix van internationale achtergronden en ervaringen, waarmee ze samen werken aan een vreedzame en duurzame wereld.

UWC scholen werken toe naar hetInternationaal Baccalaureaat, een diploma dat door de beste universiteiten ter wereld erkend wordt. Een grote rol speelt hetCommunity Service Programme, waarmee leerlingen een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap van de school, en wat de basis legt voor maatschappelijke betrokkenheid. 

Koning Willem-Alexander is oud-leerling van United World Colleges.