Koningin Máxima bezoekt De Budgetkring van Stichting LIFT

27 juni 2013

RVD, nr. 171: Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het initiatief De Budgetkring van Stichting LIFT in Maastricht.

Stichting LIFT organiseert met behulp van vrijwilligers Budgetkringen voor mensen die hun leven moeten organiseren met minder geld. Tijdens groepsbijeenkomsten en een persoonlijk ontwikkelingstraject leren ze grip krijgen op hun financiële situatie en hun leven op een meer duurzame en verantwoorde manier inrichten.  De Stichting benadert budgetproblemen als een levensvraagstuk, in plaats van louter een financieel vraagstuk.

Koningin Máxima sprak tijdens het bezoek met betrokkenen en professionals over de werkwijze en toekomst van De Budgetkring en de uitdagingen van budgettering en een duurzame leefstijl. Aansluitend vertelden betrokken vrijwilligers en deelnemers over hun ervaringen met het initiatief.

Stichting LIFT neemt met de Budgetkringen deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma biedt twintig sociale initiatieven financiële en inhoudelijke steun van experts om hun lokale initiatief uit te breiden naar andere plaatsen.

Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Oranje Fonds en erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze laatste functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld en spreekt ze met belanghebbenden over de manier waarop financiële zelfredzaamheid kan worden vergroot.