Koningin Máxima bezoekt initiatief Perron 045 in Brunssum

27 juni 2013

RVD, nr. 172: Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het initiatief Perron 045 van het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) in Brunssum en Onderbanken.

Het CMWW zet zich met Perron 045 in om jongeren van 18-23 jaar zonder diploma, te ondersteunen bij het alsnog behalen van hun startkwalificatie. De methodiek combineert mentor begeleiding, training en talentontwikkeling om aan de slag te gaan met een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Koningin Máxima werd onder andere geïnformeerd over het achterhalen van de oorzaken van de (dreigende) schooluitval en het bouwen van een sociaal netwerk om de jongere te helpen zijn of haar weg te vinden. Vrijwillige mentoren begeleiden hen wekelijks gedurende minimaal een jaar. 

Het CMWW neemt met Perron 045 deel aan het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde hiervoor twintig sociale initiatieven die zich richten op voortijdig schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie en/of het vinden van een baan.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.