Prinses Margriet ontvangt president en hulpverleners Syrische Rode Halve Maan

5 juni 2013

RVD, nr. 148: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden ontvangt vrijdagmiddag 7 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag de president van de Syrische Rode Halve Maan, dr. Abdul Rahman Attar, en enkele Syrische vrijwillige hulpverleners. De Prinses ontvangt de president in haar hoedanigheid van erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

De Syrische Rode Halve Maan is de zustervereniging van het Nederlandse Rode Kruis en neemt sinds het uitbreken van het conflict in Syrië het merendeel van de hulpverlening voor haar rekening. De 11.000 vrijwilligers van de hulporganisatie verlenen onder meer Eerste Hulp en zorgen voor de distributie van drinkwater, voedsel, hygiënepakketten, dekens en matrassen. Ook zorgen zij vaak voor de distributie van voedsel en hulpgoederen van de Verenigde Naties en het World Food Program.

Dr. Attar brengt een kort bezoek aan Nederland en voert onder andere gesprekken op het Ministerie van Buitenlandse Zaken en met de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Zaterdag 8 juni spreekt hij de Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis in Utrecht toe.