Prinses Máxima bezoekt Week van de Ondernemer

22 maart 2013

RVD, nr. 72: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt donderdagochtend 11 april in het Beatrix Theater in Utrecht de Week van de Ondernemer. Eén van de thema’s van donderdag is Ondernemend Financieren.

Prinses Máxima woont in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering een rondetafelgesprek bij over alternatieve financieringsvormen voor ondernemers. Deelnemers aan het rondetafelgesprek zijn ondernemers en aanbieders van alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering. Een voorbeeld van alternatieve financiering is Crowdfunding. Een onderneming die kapitaal wil aantrekken doet dit door investeerders via een online platform te interesseren. Na het gesprek bezoekt de Prinses de Financieringsexpo. Op deze beurs presenteren organisaties hun financiële producten, waaronder alternatieve financieringsvormen, en diensten aan bedrijven.

Het programma van de Week van de Ondernemer, die van 8 tot en met 11 april wordt gehouden, bestaat uit plenaire sessies, lunchbijeenkomsten en inspiratiesessies. Naast het thema Ondernemend Financieren zijn de andere thema's: Nederland Innoveert en Internationaal Ondernemen.

De Week van de Ondernemer wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden en is een initiatief van ING en MKB Nederland. Het thema Ondernemend Financieren wordt in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, MKB adviseurs, NYSE Euronext en Qredits georganiseerd.