Prinses Laurentien bij finale Nationale Voorleeswedstrijd

3 mei 2013

RVD, nr. 117: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden maakt op woensdag 29 mei 2013 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht de winnaar van de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd bekend. Tijdens deze finale strijden twaalf provinciale voorleeskampioenen om de titel ‘Nationale Voorleeskampioen 2013’.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor groep zeven en acht van de basisschool. Dit jaar hebben ruim 3.566 scholen meegedaan. 2013 is het Jaar van het Voorlezen, aanleiding hiervoor is onder andere het feit dat De Nationale Voorleeswedstrijd dit jaar (2012/2013) 20 jaar bestaat.

De wedstrijd is een jaarlijks initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De provinciale finales worden georganiseerd door de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken werken samen om het Jaar van het Voorlezen tot een succes te maken.