Prinses Laurentien opent congres Genootschap Onze Taal

7 november 2013

RVD, nr. 297: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt zaterdag 16 november 2013 in het Chassé Theater in Breda de openingstoespraak op het congres ‘De wortels van het Nederlands’ van het Genootschap Onze Taal.

Dit jaar staat de oorsprong van het Nederlands en de herkomst van woorden centraal bij het tweejaarlijks congres. Waar komen onze woorden vandaan? Welke plaats neemt het Nederlands in ten opzichte van andere talen? En welke rol speelt de herkomst van een woord? Schrijver en erelid van het Genootschap Onze Taal, de heer Kees van Kooten houdt een voordracht over de afstamming van woorden. Ook wordt tijdens het congres de Groenman-taalprijs voor goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal uitgereikt aan een bekende cabaretier.

Prinses Laurentien is beschermvrouwe van Het Genootschap Onze Taal. De vereniging voor taalliefhebbers geeft door middel van congressen, elektronische nieuwsbrieven, boeken en websites voorlichting over het Nederlands. De uitgave van het maandblad Onze Taal is de belangrijkste activiteit van het genootschap samen met de Taaladviesdienst, waar vragen over de Nederlandse taal worden beantwoord.