Geloofsbrieven ambassadeurs van Kosovo, Egypte, Slovenië

15 oktober 2013

RVD, nr. 267: Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 16 oktober 2013 op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Kosovo, H.E. mevrouw Vjosa Dobruna, de ambassadeur van de Arabische Republiek Egypte, Z.E. Taher Ahmed Farahat, en de ambassadeur van de Republiek Slovenië, Z.E. Roman Kirn.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van de vliegbasis Eindhoven. De muziek wordt verzorgd door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw 4 ereroffels.