Prinses Margriet bij vergadering erebestuur International Paralympic Committee

2 oktober 2013

RVD, nr. 252: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont op 8 oktober de jaarlijkse vergadering bij van het erebestuur van het International Paralympic Committee (IPC) op het Koninklijk Paleis te Brussel.

De leden van het erebestuur, de "Honorary Board", staan het IPC bij om aan de paralympische doelstellingen bekendheid te geven. Ze ondersteunen de missie van het Comité om paralympische sporters in staat te stellen grote sportprestaties te behalen en om sportmogelijkheden te ontwikkelen van beginners- tot topniveau.
 
Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor topsporters met een handicap, de Paralympische Zomer- en Winterspelen.
 
Het erebestuur bestaat uit 9 leden: H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden, H.K.H. Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, H.K.H. Prinses Victoria van Zweden, Z.D.H. Prins Albert van Monaco, H.K.H. Prinses Haya Bin Al Hussein van Jordanië, H.K.H. Prinses Astrid van België, mevrouw Maria Guleghina, de heer James Wolfensohn, de heer Hassan Ali Bin Ali en mevrouw Therese Rein.
 
Prinses Margriet is in mei 2005 toegetreden tot het erebestuur.