Koning opent vernieuwd publiekscentrum van het Nationaal Archief

11 september 2013

RVD, nr. 225: Zijne Majesteit de Koning opent dinsdag 15 oktober 2013 het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief in Den Haag. Ter gelegenheid van de opening brengt het Nationaal Archief de expositie ‘Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven’.

Het Nationaal Archief beheert en presenteert meer dan duizend jaar geschiedenis van Nederland. Het telt 125 kilometer archieven, 15 miljoen foto's en duizenden kaarten en tekeningen. Het nieuwe publiekscentrum biedt niet alleen ruimte voor tentoonstellingen, maar heeft ook een vernieuwde studiezaal, een workshopruimte en een learning centre. Op deze manier wil het Nationaal Archief iedereen bereiken die in geschiedenis is geïnteresseerd.

De openingstentoonstelling, 'Het geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven', presenteert de archiefcollectie aan de hand van elf grote en kleine verhalen. De bezoeker wordt op interactieve wijze meegenomen op een reis door de Nederlandse geschiedenis, van de Middeleeuwen tot de jaren '80 van de twintigste eeuw.